KeesClassic, een groot succes!

KeesClassic, een groot succes!

Zaterdag 1 oktober stond de eerste KeesClassic op het programma. Ruim 400 deelnemers deden mee aan de wandel- en fietstoertochten ter nagedachtenis aan Kees van der Helm, waarmee ook € 10.000,- voor het KWF werd opgehaald.

Het idee van de KeesClassic kwam van de familie Van der Helm zelf. Kees was een fanatieke fietser en wandelaar. “Hoe kunnen we hem beter herdenken dan door zelf te wandelen en fietsen door het gebied waar Kees zijn vele sportieve kilometers maakte?” dacht de familie. In samenwerking met VanderHelm Bedrijven en enthousiaste sponsoren en vrijwilligers werd een aantal maanden gewerkt aan de voorbereidingen van de KeesClassic. Ondanks dat het weer vooraf nog wat onzeker was, hebben alle deelnemers het droog gehouden en kunnen genieten van de zon.

Als eerste vertrokken een kleine 200 wielrenners voor hun 120 kilometer die hen door de mooie groene gebieden rond Berkel en Rodenrijs voerde. Na hen vertrokken ook de wandelaars en de fietsers voor de kortere afstanden (10 en 40 kilometer). Halverwege maakte iedereen een stop waar men kon kiezen uit verschillende taarten die gemaakt waren door vrijwilligers.

Tevens kwamen zowel de wandelaars als de fietsers langs het monument ter nagedachtenis aan Kees, wat een dag eerder op het bedrijvenpark Oudeland was onthuld.

Bij terugkomst op de HelmHoek hield Gijs van der Helm een korte toespraak, waarin hij alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers hartelijk dankte voor hun deelname en medewerking. Daarnaast benadrukte Gijs dat Kees ontzettend trots zou zijn geweest op zo’n grote opkomst, de sportieve inspanning en gezelligheid op ‘zijn’ HelmHoek. De dag werd afgesloten met een barbecue.

Naast de gezelligheid en de mooie herinneringen is met de KeesClassic €10.000 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding in de strijd tegen kanker. Een opbrengst om heel trots op te zijn. Deelnemers, bedankt en tot volgend jaar!

Bekijk hier de foto’s van de KeesClassic