VanderHelm is een echt familiebedrijf en dat zie je overal in terug. Onze mensen vormen dan ook het belangrijkste werkkapitaal, want zonder onze mensen staat alles stil. Mensen een kans geven om zichzelf te ontwikkelen, hun kwaliteiten benutten en bovenal zorgen dat ze het naar hun zin hebben; dat is onze belangrijkste kernwaarde. Wij zijn met recht trots op onze collega’s en onze collega’s zijn trots om voor VanderHelm te werken. Maar wat maakt onze mensen zo trots en hoe ervaren ze het om bij VanderHelm te werken? Hier enkele van onze collega’s:


Gabriël van der Burg

Uitvoerder

Gabriël van der Burg werkt sinds 1989 voor VanderHelm. Na de Middelbare Agrarische School en zijn militaire dienstplicht trad hij bij Kees van der Helm aan de Overgauwseweg in Pijnacker in dienst als trekkerchauffeur. Zijn eerste werkzaamheden waren het vlakschuiven van kassen met een trekker met kilverbak en de laser van VanderHelm. Na enige tijd verliet Gabriël de trekker en beklom de 18 ton zware rupskraan van VanderHelm, daarnaast ging hij ook vaak als milieuwerknemer op pad voor diverse projecten in heel Nederland. Tegenwoordig is de geboren en getogen Berkelaar uitvoerder en houdt hij zich bezig met het inmeten van PVC-leidingen.

Gabriël ziet in elk project een uitdaging. Een nieuw project, een nieuwe uitdaging. De nieuwe en veranderende werkzaamheden maken het werk voor hem interessant. “VanderHelm is een echt familiebedrijf, waarin je weet dat je gewaardeerd wordt. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te ontwikkelen, zo voer ik tegenwoordig werkzaamheden uit als landmeter op projecten die ik uitvoer. De sfeer met de collega’s is tevens zeer prettig. Het is ook prettig dat de HelmHoek zo dicht bij huis is.”


Sandra Clement-Waaijer

Projectleider

Sandra Clement-Waaijer is inmiddels 5 jaar werkzaam bij VanderHelm. Na haar HBO-opleiding Toerisme volgde ze de masterstudie Hospitality Management aan de Rotterdam School of Management en Hotelschool Den Haag. Die studie richtte zich met name op bedrijfskundige processen en onderdelen waarbij klantgericht denken en handelen centraal staan. De kennis die Sandra in haar studietijd opdeed past ze nu dagelijks toe bij VanderHelm.

De diversiteit aan werkzaamheden en projecten maakt het werken bij VanderHelm leuk voor Sandra. “Elke dag en elk project is verschillend en het is dagelijks een verrassing welke aanvragen er binnen komen. Hierbij is het bij elk project een uitdaging om de klanten maximaal te ontzorgen. Ook de samenwerking met collega’s van diverse afdelingen om vraagstukken op te lossen maakt het werken bij VanderHelm zeer afwisselend.”

Het spreekt Sandra erg aan dat VanderHelm een echt familiebedrijf is. De informele werkomgeving, korte communicatielijnen en het contact met alle collega’s wat dat met zich meebrengt, zorgen volgens haar voor een prettige werksfeer. “Daarnaast is er persoonlijke aandacht en ruimte voor ambitie bij VanderHelm.”


Joost van der Helm

Veldwerker

Joost van der Helm werkt sinds 2006 met veel plezier bij VanderHelm. Van jongs af aan heeft hij het bedrijf van zijn vader zien uitgroeien en ontwikkelen tot het hechte familiebedrijf dat het nu is. “Ik ben er enorm trots op om deel uit te maken van het bedrijf dat mijn vader heeft opgericht en altijd hard voor heeft gewerkt.!” Eerst als zoon van, maar vanaf 2006 mocht Joost zelf aan de slag. Op dat moment werkte hij vier dagen in de week bij VanderHelm, daarnaast volgde hij de opleiding Land, Water en Milieu in Velp.

Na het afronden van die opleiding stopte hij niet met leren, in zijn periode bij VanderHelm haalde Joost nog diverse erkenningen en certificaten, waardoor hij voor diverse verschillende werkzaamheden is in te zetten. Dat laatste is, samen met de sfeer die gepaard gaat met het familiaire van de HelmHoek-familie, wat Joost’s werk zo leuk maakt: “De afwisseling in de diverse werkzaamheden en werklocaties is erg leuk, geen dag is hetzelfde! De sfeer en de fijne omgang met de collega’s zowel tijdens als na het werk is erg prettig.”


Merijn Loeve

Ecoloog

Ecoloog Merijn Loeve werkt sinds 1 juli 2014 bij VanderHelm. Na het afronden van zijn VMBO koos hij voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer, waaraan hij na het behalen van zijn diploma de Hbo-opleiding Landscape & Environment vastplakte. Ecologie en natuur zat er altijd al in bij Merijn. Tijdens zijn studie werkte hij al bij een tuincentrum en daarnaast is hij al zolang hij zich kan herinneren lid van natuurclubs en werkgroepen. “Mijn interesse voor de natuur zit er al van jongs af aan in, waardoor ik in mijn vrije tijd veel buiten te vinden ben. Bij VanderHelm heb ik de kans gekregen om van mijn passie mijn werk te maken.”

Merijn geniet ervan dat hij zich nu voor zijn werk met de natuur mag bezig houden. “Mijn werk is daarnaast zo leuk omdat geen dag hetzelfde is. Het ene moment sta ik met mijn waadpak in een leeggepompte sloot beschermde vissen te verplaatsen, het andere moment loop ik midden in de nacht vleermuisonderzoek uit te voeren of ben ik met opdrachtgevers in een vergadering.”

Merijn voelt zich als werknemer van VanderHelm onderdeel van een hecht familiebedrijf. Wat je merkt aan de persoonlijke aandacht die iedere werknemer krijgt. Het vertrouwen in, en de goede band met de werknemer staan volgens hem hoog in het vaandel.


Maarten Rutten

Bedrijfsleider

Maarten Rutten werkt nu tien jaar voor VanderHelm. Na zijn HBO-opleiding Tuinbouw volgde Maarten een post HBO-opleiding management, waarna hij in verschillende functies actief was in de grond-, weg- en waterbouw.

Bedrijfsleider Maarten Rutten houdt ervan om met mensen samen te werken. “De combinatie van activiteiten en specialismen maakt mijn werk aantrekkelijk. Veel verschillende collega’s met uiteenlopende kwaliteiten. “Never a dull moment”, zeker niet omdat hij met veel verschillende, uiteenlopende projecten bezig is.


Frans van Wijk

Allround vakman

Frans van Wijk werkt sinds 1984 bij VanderHelm. Hij groeide op in een boerengezin en koos in eerste instantie voor een opleiding tot timmerman. Na het afronden van die studie werkte Frans enige tijd voor een timmerbedrijf, maar besloot ook een opleiding carrosseriebouw te gaan volgen. Met dat diploma op zak trad hij bij een oom in dienst die zijn eigen carrosseriebouw bedrijf had.

Uiteindelijk koos Frans van Wijk ervoor om zijn hart te volgen en loonwerk te gaan doen. Van die keuze heeft hij, naar eigen zeggen, tot op de dag van vandaag geen moment spijt gehad.

Frans begon bij VanderHelm op de trekker, in het boerenloonwerk, iets dat hem met zijn achtergrond als boerenzoon goed lag. Sindsdien is hij 15 jaar actief geweest in de recycling, voornamelijk met shredders en zeefmachines. Op dit moment zit Frans vaak op de knijperauto. Ook is hij veel bezig met transport op de dieplader. Afwisselend werk dus met veel verschillende taken en daarnaast komt hij in heel Nederland. Dat zijn de dingen die voor Frans van Wijk het werk bij VanderHelm leuk maken.

Doordat Frans al meer dan 30 jaar onderdeel is van de “HelmHoek-familie” heeft hij het bedrijf zien groeien van een opstartend loonwerkersbedrijfje met drie werknemers in een schuur in Pijnacker, tot het moderne bedrijf dat het nu is op de HelmHoek, met bijna 100 mensen in dienst.